שלום רב למרי אדיר
הרמב״ם פוסק בהלכות חמץ ומצה לטבל את הכרפס בחרוסת וכן את המצה שאוכלים. כידוע מנהג האשכנזים לטבל הכרפס במי מלח והמצה שלא לטבל כלל (נראה לי הספרדים טובלים במלח כדעת השולחן ערוך).
את המרור כמובן נהגו כולם לטבול בחרוסת
מהו מנהגך מרי אדיר? שהרי הראבד חלק על הרמב״ם בעניין טיבול המצה במילים קשות ואכן זה פלא שהרי המצה היא לחם עוני שאין מקום לטובלו (מצד שני החרוסת זכר לטיט וזה לא כמו מלח) עד כדי שהרמב״ם אומר שלא לוקחים לחם משנה כרגיל בגלל זה אלא אחד שלם עם השבר
אשמח לדעתך הרחבה ושמחתי לפתוח הלכות חמץ ומצה ברמב״ם
זה בזכותך!
תודה רבה
חג שמח מרי אדיר