כך שמעתי מהרב זיני מאשדוד:
כאשר הגעתי לאשדוד היה אחד מראשוני העיר שאהב לשמוע את דרשותיי. פעם סיפר לי מדוע. הוא נולד ברומניה ואביו היה עשיר גדול ובעל מפעלים. אביו היה דתי מאד וחסיד ויזניץ. והנה כאשר ראה אביו שהיטלר ימח שמו מתחזק בשלטונו החליט שזהו היגיע הזמן לעלות לארץ. אביו מכר את עסקיו ונסע לרבי האדמו"ר מוויזניץ לקבל את ברכתו.
ומה היתה פליאתו כאשר האדמו"ר גער בו ואמר לו" השתגעת? לעלות לארץ? "שמה הכל זנות".
אביו כחסיד שמע לאדמו"רו.
אחרי שנים מועטות הנאצים נכנסו לרומניה וכל משפחתו נהרגה. והוא היחיד שהצטרף לפרטיזנים וניצול. גם תיאר לי מאורעות מזעזעים של השמדת יהודים שהוא ראה.
מאז היה ליהודי הזה כעס גדול על ה"חרדים".
בסוף ימיו הוא נסע לכותל המערבי בחול המועד סוכות. ישב באוטובוס חזרה לאשדוד ושמע פועלים זרים דוברי רומנית. שאל על מעשיהם והם ענו לו שהם עובדי בנין. שאל על נסיעתם לירושלים והם ענו שהם בחופש כי מעבידיהם בחג. שאל מי המעסיקים שלהם והם ענו : "כמרים שעבורם אנחנו בונים להם כנסיות". הוא נבהל "כנסיות באשדוד?" והם השיבו בחיוב. ושאל היכן ? ומי הכמרים הללו? והם השיבו לו "כמרים מיוחדים, לבושים הכל בשחור, ועם הרבה הרבה ילדים". ואז הבין שמדובר בחרדים ובישיבות.
אמר לי "תראה מה עושה הקב"ה. מביא גויים שיאמרו על האדמו"רים שלא נתנו לעלות לארץ שהם כמרים!! "
חחחחחח