אם הנך רוצה לבשל את העוף או הבשר עליך למלחו ולחלטו (המליחה שנעשית בבתי המטבחיים אינה מספיקה מפני שהעוף נחתך לאחר מליחתו).
אם הנך רוצה לצלות את העוף אינך צריך למלחו ולא לחלטו, ומה שרבנו אומר "מולח וצולה" הכוונה שהוא יכול לתבלו במעט מלח כנהוג ואז לצלותו, אך אין חובה למלחו כלל. שהרי אם הייתה חובה למלחו רבנו לא היה אומר "מולח וצולה מיד", כי הבשר צריך לשהות במלחו 24 דקות. כמו כן, אין צורך להפריש את הדם שבקליפת הבשר, שהרי האש שואבת את כל הדם.
בהלכות שציינת נאמר במפורש מה נוגע לבישול ומה נוגע לצלייה.
***
אגב, אנכי נוהג לצלות כרעיים בתנור, ללא מליחה וללא חליטה, כיצד?
ובכן, הנני מניח רשת עם רגליים קצרות (כשני ס"מ, לקחתי אותה ממנגל חשמלי) על גבי תבנית חד פעמית גדולה. על הרשת הזו הנני מניח את העופות (עופות טריים לא קפואים): כשמונה כרעי עופות שלמים (ירך + שוק), לאחר שתיבלתי אותם והנחתי אותם סגורים בסיר במקרר למשך כ-24 שעות. טרם הכנסת העופות לתנור הנני עוטף את העופות מלמעלה בנייר אפיה.
והואיל והעופות על הרשת כל דמם ושומנם נשפך לתבנית החד-פעמית הגדולה.
הנני צולה את העופות בתנור כ-50 דקות בחום של 200 מעלות, לאחר 50 דקות הנני מסיר את נייר האפייה, וממשיך לצלותם בתנור לעוד כ-15 דקות. קל מאד להכנה, ומאפשר לי ללמוד.
שלום וברכה,
אם הנך רוצה לבשל את העוף או הבשר עליך למלחו ולחלטו (המליחה שנעשית בבתי המטבחיים אינה מספיקה מפני שהעוף נחתך לאחר מליחתו).
אם הנך רוצה לצלות את העוף אינך צריך למלחו ולא לחלטו, ומה שרבנו אומר "מולח וצולה" הכוונה שהוא יכול לתבלו במעט מלח כנהוג ואז לצלותו, אך אין חובה למלחו כלל. שהרי אם הייתה חובה למלחו רבנו לא היה אומר "מולח וצולה מיד", כי הבשר צריך לשהות במלחו 24 דקות. כמו כן, אין צורך להפריש את הדם שבקליפת הבשר, שהרי האש שואבת את כל הדם.
בהלכות שציינת נאמר במפורש מה נוגע לבישול ומה נוגע לצלייה.
***
אגב, אנכי נוהג לצלות כרעיים בתנור, ללא מליחה וללא חליטה, כיצד?
ובכן, הנני מניח רשת עם רגליים קצרות (כשני ס"מ, לקחתי אותה ממנגל חשמלי) על גבי תבנית חד פעמית גדולה. על הרשת הזו הנני מניח את העופות (עופות טריים לא קפואים): כשמונה כרעי עופות שלמים (ירך + שוק), לאחר שתיבלתי אותם והנחתי אותם סגורים בסיר במקרר למשך כ-24 שעות. טרם הכנסת העופות לתנור הנני עוטף את העופות מלמעלה בנייר אפיה.
והואיל והעופות על הרשת כל דמם ושומנם נשפך לתבנית החד-פעמית הגדולה.
הנני צולה את העופות בתנור כ-50 דקות בחום של 200 מעלות, לאחר 50 דקות הנני מסיר את נייר האפייה, וממשיך לצלותם בתנור לעוד כ-15 דקות. קל מאד להכנה, ומאפשר לי ללמוד.