אם אני ומשפחתי רוצים לעלות לישראל, אבל במצב הנוכחי - כלומר לאור הטבע הדתי הנוכחי שלנו, ואת הרגישות שלנו להשפעה השלילית של אחרים עלינו, ולאור האופי הדתי/לא דתי של החברה הישראלית הנוכחית - יש את הסיכון הריאליסטי שזה יוביל להידרדרות בחיים הדתיים שלנו ובשמירת המצוות שלנו, ושנהיה פחות דתיים בישראל מאשר בגולה - תופעה שלמרבה הצער התרחשה לאינספור עולים מתימן, אירופה, צפון-אפריקה, ארצות הברית, ודרום אמריקה וכו', האם לפי הרמב"ם מותר או אפילו רצוי, שנעלה ארצה במצב כזה?
top of page
כדי לראות את זה בפעילות, יש לעבור לאתר הפעיל שלך.
25 תגובות
bottom of page
תודה עבור תגובתך. כן, היום רוב הישראלים אינם אתיאיסטים. ההערה שלי לעיל הגיבה להשוואה שלך כי אלה שמתו בשואה היו אשמים על סירוב לעלות לישראל, כמו אלה במדבר שהצטרפו להמרגלים. התגובה שלי היא שבאותו זמן לפני המלחמה ביקשו הציונים להקים מדינה חילונית שנבנתה בערכים הסודיים של רוסיה האתאיסטית - ערכים מנוגדים לחלוטין לאלוהים ולתורה! זה שונה לחלוטין לחברה הקדושה המושלמת אשר ליהודים במדבר היתה הזדמנות פז לבנות עם משה רבנו בארץ ישראל! ברור שהיהודים במדבר נענשו על שדחו את ההזדמנות השמימית הזאת לבנות את החברה המושלמת של תורה ומצוות! אין כל השוואה בין זה לבין התנגדותם של הרבנים האירופאים באותו זמן להעביר את העם שלהם לגיהינום חילוני. שני התרחישים הם למעשה ניגודים מדויקים! (תראו מה קרה לכל כך הרבה אירופאים שעלו לישראל ו(הם ו)צאצאיהם הפסיקו להיות דתיים! האם זה לא מוכיח כי הרבנים צדקו לאורך כל הדרך ?!)