האש מסלקת את הדם או יותר נכון שואבת אותו מן הבשר, אך טיגון אינו דומה לצלייה על גבי האש, אשר שואבת את הדם מהבשר. טיגון בשמן עמוק דומה לבישול, כי בטיגון בשמן עמוק הדם הפנימי שבבשר הטחון מתבשל עם הבשר ואוסר אותו (כדין דם שפרש מן הבשר שאוסר בבישול). כל מה שדיברנו עד עתה ביחס לטיגון בשמן עמוק הוא לעניין חליטה לא לעניין שאיבת הדם, כלומר, בשר שנמלח ניתן לחלטו בשמן, כמו במים, כדי להכשירו לבישול.
קצרו של דבר, דם כנוס אינו נאסר בבישול ולכן חייבו בחליטה לאחר המליחה, כדי שהדם הכנוס לא ייצא בבישול ויאסור את הבשר המבושל. אך דם שפירש, כמו דם הבשר הטחון, אוסר את הבשר שנתבשל עמו, כי הוא כבר לא כנוס.
האש מסלקת את הדם או יותר נכון שואבת אותו מן הבשר, אך טיגון אינו דומה לצלייה על גבי האש, אשר שואבת את הדם מהבשר. טיגון בשמן עמוק דומה לבישול, כי בטיגון בשמן עמוק הדם הפנימי שבבשר הטחון מתבשל עם הבשר ואוסר אותו (כדין דם שפרש מן הבשר שאוסר בבישול). כל מה שדיברנו עד עתה ביחס לטיגון בשמן עמוק הוא לעניין חליטה לא לעניין שאיבת הדם, כלומר, בשר שנמלח ניתן לחלטו בשמן, כמו במים, כדי להכשירו לבישול.
קצרו של דבר, דם כנוס אינו נאסר בבישול ולכן חייבו בחליטה לאחר המליחה, כדי שהדם הכנוס לא ייצא בבישול ויאסור את הבשר המבושל. אך דם שפירש, כמו דם הבשר הטחון, אוסר את הבשר שנתבשל עמו, כי הוא כבר לא כנוס.