לאחרונה מישהו אמר לי את המילים היפות הבאות: "דרך אתר 'אור הרמב"ם' הבנתי שכל מבנה התורה האשכנזי באלף השנים האחרונות הוא כוזב לחלוטין; ועכשיו אני רוצה לדעת מה אני צריך לעשות כדי להתחיל לחיות את האמת."
לאור שיחה זו ולאור העובדה שכתוצאה ממלחמתך הקדושה למען האמת ההבנה הנאורה הזו הולכת להתרחש יותר ויותר, בקשה שלי אליך, מורי אדיר, היא: בבקשה תוכל לספק בטובך מדריך קצר כיצד להתגייר מיידישקייט ליהדות.
1) מַהם הצעדים השליליים שיש לנקוט כדי להשליך את יידישקייט? ומדוע?
2) מַהם הצעדים החיוביים שיש לנקוט בכדי לאמץ את יהדות? ומדוע?
דומני שהתשובה נעוצה בדברי חז"ל: "גדול תלמוד שמביא לידי מעשה".
ובמלים אחרות, הייתי מציע לו להמשיך וללמוד ולאט-לאט לקלף את כל ההזיות והדמיונות שהנחילה לנו הדת האורתודוקסית - מדובר למעשה במסע לעבר ידיעת ה' ולעבר ייחוד ה', מסע שהוא מסע חיים ולעולם על האדם לצעוד בו.
מה ללמוד? כל כתבי רס"ג, הרמב"ם, ורבנו בחיי, מה שמעניין אותו ומה שליבו חפץ בו, ואפשר כמובן גם את המאמרים באתר.
בהיבט המעשי, עליו להשתדל ולהתאמץ לקיים את ההלכות הקדומות והישרות, לחדול מן החומרות ההזויות, להתרחק ממנהגים פגאניים ואפילו ממנהגי הבל ושטות, פשוט לקיים את ההלכה כמו שחז"ל פסקו לנו ורבנו העתיק בספר משנה תורה, לא להוסיף ולא לגרוע מהם ככל יכולת האדם.
השאלה שלך נוגעת לאדם שכבר מבין את שקר הדת האורתודוקסית, ואדם שהגיע למעלה הזו כבר פיתח חשיבה לוגית וכבר הואר שכלו באור האמת. השאלה הרבה יותר קשה כאשר היא נוגעת למי שעדיין לא הגיע לתובנה הקדושה הזו. אדם כזה ראוי להפנות אותו למאמרים אשר סותרים את יסודותיה המשובשים של הדת האורתודוקסית כמו עילויי נשמות, פנייה למתים, שקר ספר הזוהר, ועוד.
כלומר, יש להפנותו למאמרים אשר מפריכים את יסודות הדת האורתודוקסית (אתר מלחמת תורה עושים עבודה מצוינת בעניין זה במיוחד בעניין ספר הזהר), וכאשר אותו אדם יראה שהשקפה בסיסית של הדת האורתודוקסית היא הבל, הדבר עשוי לפתוח לו צוהר להבין שעליו לבדוק את כל מערכת השקפותיו או יותר נכון הזיותיו.