חיפשתי באתר ולא מצאתי התייחסות כלפי כשרות הבשר בארץ,
הרב אמנון יצחק במשך 40 שנה בהרצאותיו מדבר על בעיית הכשרות והשחיטה של הבשר,
ניסיתי לברר בעצמי עד כמה שידי משגת וגיליתי שיש בעיות לא רק בכשרות אלא גם באחסון הבשר,
ולכן באופן אישי הפסקתי לאכול בשר,
האם השחיטה בארץ תואמת להלכה?
האם קיימת כשרות שניתן לסמוך עליה?
אשמח לעורר את הנושא. לאחרונה אני שומע עוד ועוד דיבורים כנגד הבשר בישראל ושרובו ככולו מוחזק כטרף. בפרט בגלל ענייני הכמויות המסחריות (עשרות עופות בדקה) וחוסר תשומת הלב לכשירות הסכינים (שאין בודקים את הסכין לעיתים תכופות). האם יש אמת בדבר?
תודה טל, אכן אני לא ידעתי ולא השכלתי את הנושא הזה, אבל בזכותך ובזכות חברי הפורום אני לומד.
שתהיה שנה טובה וחג שמח.
שלום לכולם
כמו שציין זנדני כל הרעש מאמנון יצחק,קשור לכסף,פוליטיקה,שררה,כבוד,ושליטה.חורה לי מאוד שיש כאן בפורום התייחסות,לזה העסקן החרדי. הוא רחוק מאוד מאוד מדעת השם יתברך ומי שישכיל את ראשית פועלו כ"חוזר בתשובה" ימצא המון חורים(בתוך החורים) לאינטרסים שצויינו לעיל.
מסתמן שהשואל לא יודע ולא השכיל,את הנושא העיסקי והפיננסי שבתוך המגזר הפרו-נוצרי החרדי והתקשורתי. לכן בהזדמנות שתהיה לי,ארחיב על "ארגון שופר" ואמנון יצחק. (בד"כ אני מזניח) .
ונכון לעשות כזנדני.לאכול ולהפיץ כשרות הרבנות. והם נאמנים עלינו ככשרים.
ושאר העסקנים המושחטים בכשרויות,יש להמעיט כוחם בשקריהם,והפחדותיהם.
וכל נושאי הכשרות הוא נושא רגיש וידוע,לכל המאמינים הפתאיים אשר מאמינים לבעלי הזקן והכובע. משום שמדובר על מצרך מזון חיוני לאדם. והם המושחטים הטמאים,מנצלים כוחם,על בורותם של עמי הארצות האומללים.
ולי אישית יש קשר לכשרויות. חד משמעית,יש הרבה בלאגן!
ושוחחתי עם מורי אדיר בנושא זה. ויש להיצמד לטעמי הכשרות בתורה וברמב"ם,ולא לאכילה ולזלילה. אלא ללמוד את הנושא מהמקור לעומק.
ואקצר ואסיים: לפני כעשר שנים,נכנסתי לנושא הכשרויות,ויצאתי. מסיבות חיצוניות וכו...כלומר שלמדתי עם רשום לקורס של מחפוד ,לתעודת שוחט עופות באישורו.
נושא הכשרות הוא חובה ללמידה לדעתי! לא רק בגלל האוכל,אלא משום חידוש הידיעה והמסורת. מציע לגבש קבוצה מאוחדת ללימוד הלכות שחיטה כהתחלה.
תודה רבה לכולכם על ההסבר ועל פקיחת עיניים בנושא זה.
ברוכים תיהיו.
שלום, בעקבות הרעש שהקימו בזמנו על בעיות שחיטה כמו שציינת, הלכתי ללמוד שחיטה כדי להינצל מהאיסור. מסקנותיי: א. ההחמרות בהלכות השחיטה הנהוגות היום רחוקות מאד מאד מחז"ל והרמב"ם. באופן עקרוני מחמירים כמו כל פוסק (כמעט תמיד אשכנזי) שהסתפק בדין בגלל שלא הייתה לו מסורת. דוגמא מצויינת היא מכירת חלק אחורי של בהמה לגוי כי לא יודעים לנקר. ב. ההפחדות של אלו שטוענים לאכילת טריפות מתייחסות להלכות החדשות שלעיל. לדוגמא נושא הפגימות שבסכינים כיום (ולא אפרט כדי לא להאריך).
ג. כל התחום כיום מונע מכסף. לכן הטענות המצויות בפי ממליצי הבד"צים על הרבנות \ בד"צים אחרים לרוב הם פשוט לשון הרע. בהרבה מקרים אלו אותם שוחטים ואותם בודקים, שבשעה מסויימת פשוט מקבלים כסף מבד"צ זה או אחר.
ד. אין אפשרות לבדוק ולסמוך במאה אחוזים על כל השחיטות בכל הכשרויות בארץ.
ה. נושא המליחה הוא מורכב מעט, ממליץ לפתוח אשכול נוסף.
כיום אני אוכל בשר רבנות (דווקא רבנות. לא רוצה לממן את ה"מסחרה"). נצמד להלכה שישראל (הכשר) נאמן באיסורים.
ורחמנא ליבא בעי, וכדברי אדיר לעיל.
לא ידוע לי על בעיות מסוימות בענייני שחיטה, ואיני יודע על מה מדבר אמנון המצחקק. אמנם, לא אתפלא אם השחיטה התעשייתית יוצרת הרבה מאד בעיות הלכתיות, כמו כל תחום שנכנס בו הכסף והוא מעוות את הדת.
אני באופן אישי אוכל בשר לעתים נדירות, ועוף לעתים לא קרובות. ובדרך כלל אני משתדל לצלות את הבשר כדי לעקוף את הבעיה של המליחה.
רצוי לקנות בשר משחיטת הרב מחפוד לעניות דעתי, אך אין ראיה מפורשת שאנכי יודע עליה לאסור בשר משחיטות אחרות, אלא-אם-כן ברור שמדובר במינים. הכלל הוא "אחזוקי איסורי לא מחזקינן", כלומר אין לטעון ולהחזיק דבר מסוים כאסור אלא-אם-כן יש ראיות מפורשות לאסור אותו.
ואל תשכח את העיקר, כל מטרת המאכלות האסורות היא שנהיה בני אדם פרושים מן התאוות, ובעיקר מתאוות האכילה, ומי שלא מבין זאת, ואוכל משחיטתו של משה רבנו, אך מפריז בכמות, אין ספק שמצבו חמור הרבה יותר ממי שאוכל בשר שאולי אינו כשר כמו שצריך, ונזהר שלא להתבהם ושומר על צלם אנוש.
תודה רבה איתמר על התגובה,
אך שים לב שהשאלה העיקרית היא על השחיטה ולא על ההכשרת בשר,
אני לא בקי בהלכות שחיטה, ולא בחומרת מאכלות אסורים, לכן אני שואל.
אני בזמנו שאלתי את הרב ואמר לי שיש בעיה עם כך שלא ממליחים את הבשר, הדבר גורם לאכילת בשר על הדם כפי שהיזיהרנו, לכן, יש לבצע בעזרת מלח גס ורשת את התהליך בעצמנו ושלב שני הוא להשרות את העוף \ בשר בתוך סיר עם מים רותחים לדקה - שתיים על-מנת לאטום אותו לגמרי. יש גם לציין שאם צולים את הבשר על האש אין צורך לבצע כלום.
לגבי בעית הלוגיסטיקה שציינת, מדובר במקרים לא רבים.
נ.ב. ציין שכשרות מחפו"ד הוא בסדר אך עדיין יש לבצע זאת.
מכיוון ששאלה זאת נותרה ללא מענה, אוסיף ואשאל:
האם אתם אוכלים בשר?
ואם כן איזה כשרות עליה אתם כן סומכים ולמה?