נשאלתי כך: בעניין צליית כבד על הגז, האם מותר להכשיר כבד בצלייה על-גבי רשת שתחתיה מונח מגש שמקבל את הדם? ואם מדובר במגש די צמוד, כשני סנטימטרים מתחת לרשת? כלומר, האם אין בעיה שהדם נוזל למגש והאדים שלו עולים בחזרה לכבד שנצלה על הרשת? ושמא עדיף להשתמש במגש שאינו בנוי כתבנית אטומה אלא במגש שיש בו חריצים?
תשובה: אין איסור לצלות ולהכשיר באופנים שציינת, שהרי אף בתנור סגור שיש בו הבל רב, אין איסור לצלות כבד, ואין איסור להניח תחתיו כלי שיקבל את הדם. כמו כן, פסק ההלכה הוא שריח אין בו ממש, ואסרוהו, דהיינו את האדים, אך ורק בצליית שחוטה ונבלה בתנור אחד, וגם זה אך ורק לכתחילה, אך בדיעבד בשר השחוטה מותר (ראה הלכות מאכלות אסורות טו, כט). זאת ועוד, הכלל הגדול הוא שהאש שואבת מן הבשר, ולא מבליעה בו איסור. לסיכום, להבנתי אין צורך להחמיר ולהשתמש דווקא במגש שיש בו חריצים, ובין כך ובין כך יעלה הבל רב.